Sukobi u pivari

Jutros je u krugu Jagodinske pivare došlo do sukoba bivše direktorke i nezadovoljnih radnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.04.2006.

11:18

Default images

Posle upada u krug fabrike angažovanog obezbeđenja jutros nešto pre šest sati jutros, došlo je do tuče s radnicima koji su povratili kontrolu nad fabrikom, a nešto pre osam policija je prekinula sukob i omogućila da direktorka Zorica Jerotijević s obezbeđenjem bezbedno napusti fabriku. Policija je saopštila da je u sukobima u Jagodinskoj pivari povrđeno 16 lica.

"Jutros je stiglo oko desetak povređenih ljudi. Za sada imamo podatak da je reč o nekom amonijaku, jer su širili miris kiseline. Jednog od njih smo poslali na toksikologiju VMA, pošto je imao problema s plućima", kaže Slađana Mitrović, dežurna u jagodinskoj bolnici.

Po nalogu istražnog sudije, data je na veštačenje tečnost koju su u sukobima koristili radnici pivare. S druge strane, portir na kapiji, Života Milutinović, kaže da su pripadnici obezbeđenja prilikom ulaska u fabriku koristili bejzbol-palice: "Jedan je ušao s palicom i kazao mi je da budem miran i da se ništa neće dogoditi".

Jagodinska pivara je prodata na aukciji 29. avgusta prošle godine, a kupac je konzorcijum na čelu sa Panbirom iz Novog Sada, za 75 hiljada evra uz obavezu da u narednih pet godina investira 4,5 miliona evra. Radnici i manjinski akcionari ne priznaju zakonitost aukcije i u toku su sudski sporovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: