"Promeniti odnos prema javnosti"

Poverenik za informacije od javnog značaja kaže da nije zadovoljan odnosom organa vlasti prema Zakonu o dostupnosti informacija

Izvor: Beta

Petak, 31.03.2006.

16:33

Default images

Poverenik za informacije od javnog značaja, Rodoljub Šabić, izjavio je danas da nije zadovoljan odnosom organa vlasti prema Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja.

"Iluzija je verovati da poverenik i daleko bolji od Šabića, sa daleko većom službom može da obezbedi primenu tog Zakona. To je mnogo kompleksniji problem od toga da poverenik donosi rešenje. Traži se kvalitativna promena odnosa organa vlasti prema javnosti", izjavio je Šabić.

On je rekao da je zadovoljan radom službe poverenika i naveo da je tokom poslednjih šest meseci ta služba odgovorila na hiljadu zahteva koje je dostavilo više stotina građana.

Poverenik je danas u Šapcu prisustvovao javnom času nastave građanskog vaspitanja sa učenicima završnih razreda srednjih škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: