NUNS protestuje zbog pretnji

NUNS izrazio protest zbog pretnji koje je član Opštinskog odbora GSS-a iz Užica, Miodrag Mićić uputio dopisniku "Danasa".

Izvor: B92

Petak, 31.03.2006.

16:21

Default images

Nezavisno udruženje novinara Srbije izrazilo je danas protest zbog pretnji koje je član Opštinskog odbora GSS iz Užica Miodrag Mićić uputio dopisniku dnevnog lista "Danas", Nenadu Kovačeviću.

Kovačević je naveo da mu je Mićić, koji je suprug poslanice Nataše Mićić, pretio zbog teksta objavljenog u listu "Danas" 29. marta pod naslovom "Među 43 milionera i šestoro narodnih poslanika", piše u saopštenju NUNS-a.

Kovačević je, istražujući koliko je Užičana prijavilo porez na dohodak veći od 1.224.672 dinara, objavio da se među 53 osobe koje su podnele prijave nalazi i šestoro poslanika iz Užica. Bez obzira što Kovačević u tekstu nije navodio imena narodnih poslanika, i što njihove plate ne bi trebalo da budu tajna, Mićić je u telefonskom razgovoru optužio dopisnika lista "Danas" da je "tipovao njegovu porodicu i kuću" i zapretio da će, "ako se išta desi mojoj kući i mom detetu isto dogoditi i tebi i tvom detetu i tvojoj porodici".

NUNS u saopštenju zahteva od nadležnih organa, pre svega policije, da zaštite novinare i da stvore uslove da mogu nesmetano da obavljaju posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: