Osuda kamenovanja katoličke crkve

Ministarstvo vera najoštrije je osudilo kamenovanje katoličke crkve Rođenja svetog Jovana Krstitelja, u Smederevu.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2006.

15:15

Default images

Do kamenovanja je došlo u noći između srede i četvrtka, a počinioci su još uvek nepoznati. Ministar vera, Milan Radulović, uputio je izvinjenje svešteniku Stjepanu Barišiću i svim vernicima Smederevske župe zbog ovog nemilog događaja.

"Uvereni smo da ovakvi varvarski ispadi, koji žaloste svakog verujućeg čoveka u Srbiji, neće zaustaviti snažne procese izgradnje dobrih, skladnih, saradničkih odnosa između svih crkava i verskih zajednica u Srbiji. U negovanju tolerancije, međuverskog dijaloga i saradnje svaka crkva i verska zajednica imaju punu podršku i zaštitu u Vladi Srbije “, piše u saopštenju Ministarstva vera.

Ministarstvo vera podseća da su Predlogom zakona o crkvama i verskim zajednicama bogoslužbeni prostori proglašeni zaštićenim i nepovredivim i da je svaki napad na bilo čiji hram u Srbiji ozbiljno krivično delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: