Dafina Milanović: Optužujem

Beograd -- Dafina Milanović, vlasnica banke Dafiment, na sudu izjavila da su joj početkom 90-ih pretili Slobodan Milošević i Željko Ražnatović.

Izvor: Blic
Podeli

"Slobodan Milošević mi je telefonom zapretio da moram da podignem kamate, a kad sam se tome usprotivila, on me je podsetio kako je poginula moja porodica. Ja sam to morala da uradim", rekla je juče Dafina Milanović u Okružnom sudu u Beogradu iznoseći odbranu i navela da joj je Željko Ražnatović stavio bombu oko vrata i tražio da mu isplati 700.000 maraka.

Dafina Milanović je optužena za zloupotrebu službenog položaja i nanošenje višemilionske štete štedišama, a odbacila je krivicu i Miloševića optužila za propast svoje banke i smrt svoje porodice u saobraćajnoj nesreći 2. jula 1992, kada su poginuli njen muž i dvoje dece. Ona je tvrdila da je samo formalno bila predsednica banke Dafiment, a da je odluke donosio bord stručnjaka koji je predvodio Borislav Atanacković, tada guverner Narodne banke Srbije.

"Od Atanackovića i njegovog savetnika Nikole Stanića svakodnevno sam dobijala uputstva i naredbe vezane za poslovnu politiku banke i visinu kamata" rekla je Dafina Milanović. Ona je navela da se za njeno predstavljanje u javnosti bila zadužena Klara Mandić, ataše za medije u Miloševićevom kabinetu.

Ni Željko Ražnatović, ni Borislav Atanacković ni Klara Mandić više nisu među živima.

Vučelić: Nisam imao veze sa Dafiment bankom

Potpredsednk Socijalističke partije Srbije Milorad Vučelić negirao je na suđenju vlasnici propale "Dafiment banke" Dafini Milanović da je imao veze sa tom bankom. Vučelić je pred beogradskim Okružnim sudom svedočio da nije učestvovao u vođenju poslovne politike "Dafiment banke" dok je bio generalni direktor Radiotelevizije Srbije, kao i da nije uticao na često pojavljivanje Dafine Milanović na toj televiziji.

Info

SCG-EU i bez Mladića

Beograd, Brisel -- Pregovori o stabilizaciji i pridruženju sa SCG biće nastavljeni 5. aprila kaže komesar EU za proširenje Oli Ren. Krajem aprila nova procena.

Politika petak 31.03. 19:45 Komentara: 58
strana 1 od 437 idi na stranu