Sudija Vučković: Nisam primio mito

Sudija Vrhovnog suda Srbije Ljubomir Vučković kome se u Specijalnom sudu sudi zbog primanja mita negirao je navode optužnice.

Izvor: B92

Utorak, 07.03.2006.

15:24

Default images

Vučković je optužen da je kao sudija Vrhovnog suda za novac trebalo da u drugostepenom postupku obezebedi oslobađajuću presudu za Zorana Jotića Jotku. Optuženi sudija Ljubomir Vučković više puta je ponovio da jer optužnica pisana na osnovu tvrdnji, a ne na osnovu dokaza."

Strašno je da jednog sudiju Vrhovnog suda optužujete da je primio neutvrđeni iznos na neutvrđenom mestu na neutvrđeni način. Na taj način sa ovakvom optužnicom možete ceo vrhovni sud staviti na kantar", rekao je Vučković

Vučkovićev advokat Nemanja Jolović ne želi da komentariše početak suđenja: "On je ponovio ono što je u istražnom postupku govorio. On se brani negiranjem dela koje mu se stavlja na teret. Neke veće i dalje detalje vezane za suđenje i dalji tok nekoretno bi bilo sada govoriti s obzirom da je postupka tek počeo".

Vučković je u potvrdio da od ranije poznaje takođe optuženog Ljubinka Gobeljića, koji se, kako je rekao, interesovao za predmet o Jotkinoj grupi.

Vučković je negirao da je Gobeljiću rekao da je prvostepena presuda Jotkinoj grupi "šuplja", što je Gobeljić tvrdio pred sudom.

Osim Jotkine grupe Vučković je optužen da je primio mito od porodice Zekić za ublažavanje kazne Dževadu Zekiću kome je u drugostepenom postupku ublažena kazna za dilovanje droge. Vučković je i tu optužbu negirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: