"Autobus nema veze sa sudom u Hagu"

Holandska ambasada izražava razočaranje jer je SRS tražila da se autobus koji je grad Hag poklonio Pirotu vrati.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2006.

18:26

Default images

Holandska ambasada izrazila je danas razočaranje zbog toga što je Srpska radikalna stranka odluku grada Haga da Pirotu pokloni jedan autobus zloupotrebila u političkoj propagandi, namerno iskrivljujući činjenice i uznemirujući javnost.

"Ovaj autobus su platili poreski obveznici u Holandiji i naravno da on nema nikakve veze sa Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji", navodi se u saopštenju Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji i Crnoj Gori.

Opština Hag je odlučila da pokloni autobus nakon što joj se posredstvom ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu obratio predsednik opštine Pirot, koji je objasnio da je tom gradu potreban autobus, objašnjeno je u saopštenju.

Ambasada Holandije ističe da je neopravdano građanima Srbije, a posebno građanima Pirota, dati utisak da su građani Haga odgovorni za zadržavanje srpskih državljana i čak nazivati ljude u Hagu, kao i sve Holanđane, neprijateljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: