Bez kancelarija UNMIK policije

Orahovac -- UNMIK policija je u više srpskih sredina na širem području Prizrena zatvorila svoje kancelarije.

Izvor: B92
Podeli

Podstanice, koje su formirane kako bi međunarodni policajci Srbima i drugim nealbancima osigurali slobodu kretanja, postojale su u selima Rečane, Srecka, Novake, Velikoj Hoči i u srpskom delu Orahovca.

Predstavnik Srba iz Orahovca Dejan Baljošević za B92 kaže da uprkos obećanjima da će se sačekati odluka UNMIK-a iz Prištine oko zatvaranja kancelarija, do toga nije došlo: „Danas je usledilo preuzimanje opreme iz kancelarije koja je bila smeštena u UNMIK policiji, što znači da su oni definitivno odlučili da zatvore kancelarije. Prema tome, mi smo opet nezadovoljni tom odlukom. Juče je bila kod mene UNMIK policija i KPS da vide reakciju građana, odnosno da pitaju jer su dobili informaciju da će građani da demonstriraju, ali s obzirom da je, kao što je poznato, srpski narod zapao u neku apatiju tako da nema tog događaja koji može da ih natera da izraze malo žešći protest“.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe u Prizrenu Fatmir Djurđiali rekao je da će gašenjem policijskih podstanica odgovornost preći na regionalne policijske stanice. Djurđiali je naveo da do gašenja policijskih podstanica u regionu Prizrena dolazi pošto su se, kako je precizirao, "pripadnici srpske nacionalnosti izjasnili da imaju poverenje i da će sarađivati sa Kosovskom policijskom službom".

strana 1 od 81 idi na stranu