Autobus razdora

Pirot -- Grad Hag donirao je autobus građanima Pirota, a srpski radikali uvređeni tim poklonom traže od Skupštine opštine da ga odmah vrati.

Izvor: B92
Podeli

Naime, sporni autobus verovatno ne bi bio toliko sporan da na njemu nije jasno ispisano: "Ovaj autobus je poklon građanima Pirota od grada Haga". Srpska radikalna stranka smatra da je prihvatanjem poklona iz tog grada Piroćancima naneta sramota.

"Znamo da Hag simboliše sve ono sto je loše protiv srpskog naroda. Sramota koja nam se desila u Hagu kroz hapšenje svih najpoštenijih i najčasnijih ljudi. Ovo nije samo uvreda SRS, ovo je uvreda svim građanima", izjavio je Dragan Pavlović, predstavnik SRS-a. 

Radikali kažu da će preispitati svoje učešće u lokalnoj vlasti ukoliko njihovi koalicioni partneri ne vrate autobus u Hag.

Predsednik Skupštine opštine Pirot, Milan Popović, kaže da se donacija ne može vratiti, kao i da gradu fale autobusi. “Mislim da Hag nije Ševeningen i da građani Haga ne sude ni našim ljudima koji su tamo. Ja podržavam to da našim ljudima ne treba suditi u inostranstvu i protivnik sam svega što se dešava u Ševeningenu, ali to ne znači da ne treba da sarađujemo i da primamo pomoć”, izjavio je Popović.
Sporni autobus još čeka na odluku kako ce biti korišćen, a u međuvremenu će gradske vlasti pokušati da ubede sve protivnike haškog tribunala da taj poklon nije politički nekorektan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 422 idi na stranu