Sporazum o trgovini od 2007.

Sporazum o slobodnoj trgovini u Jugoistočnoj Evropi trebalo bi da bude potpisan 2006, a da stupi na snagu tokom 2007.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2006.

16:31

Default images

Kako je najavila načelnica u Ministarstvu Srbije za ekonomske odnose Srbije sa inostranstvom Jadranka Zenić Zeljković, na sednici Odbora Privredne komore Srbije za ekonomske odnose sa inostranstvom, izrada Predloga tog sporazuma biće završena u martu, posle čega će početi pregovori o tom dokumentu, koji bi trebalo da budu završeni do juna ove godine.

"Sporazumom će biti obuhvaćeno osam zemalja regiona, a to će biti dokument u kom će biti objedinjen 31 bilateralan sporazum koji su te zemlje do sada potpisale, u cilju njihove jednostavnije primene. Dokument će, sem liberalizacije trgovine, regulisati monopole, konkurenciju, zaštitne mere, definisati odnose u oblasti usluga, investicija, javnih nabavki i intelektualne svojine, za šta će tranzicioni period verovatno biti oko šest godina", kaže Jadranka Zenić Zeljković.

Sporazum obuhvata Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Makedoniju, Moldaviju, ali i Rumuniju i Bugarsku, čiji je ulazak u Evropsku uniju najavljivan za 2007.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: