Hrvatska krava bez kravljeg ludila

Test u laboratoriji u Britaniji uzorka tkiva krave iz Hrvatske negativan je, odnosno životinja nije imala bolest ludih krava.

Izvor: Beta

Petak, 24.02.2006.

15:55

Default images

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da će, prema utvrđenoj proceduri, laboratorija Evropske unije u Vejbridžu o tim rezultatima obavestiti i sve nadležne institucije EU. Prvi testovi u Hrvatskoj pokazivali su da je tkivo krave pozitivno na tu bolest.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković je 16. februara saopštio da su tri testiranja tkiva sumnjive krave, napravljena u kratkom razmaku u hrvatskom veterinarskom institutu, dala pozitivan rezultat na goveđu spongiformnu encefalopatiju, ali je to trebalo da potvrdi i laboratorija u Vejbridžu.

Krava simentalske rase, stara pet godina, uzgojena je na porodičnoj farmi u selu Ivankovu kod Vinkovaca, od uvezenih roditelja, i 13. februara je bila upućena u klanicu, bez uočljivih simptoma ili bilo kakvih sumnji na bolest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: