"Kočnice menjane dan pre nesreće"

Na vozu koji je survao kod Bioča dan pre nesreće je zamenjen deo na kočnicama, piše Blic. Svedok: mašinovođa obezbedio voz.

Izvor: Beta, Blic

Utorak, 31.01.2006.

11:50

Default images

"Sa voza 6103, koji se 23. januara survao u kanjon Morače kod Podgorice, dan pre tragedije skinut je kočioni kompresor, a postavljen je drugi, sa lokomotive koja je od novembra prošle godine van upotrebe", piše list.

Goran Rodić, advokat mašinovođe Slobodana Drobnjaka, izjavio je, na osnovu do sada prikupljene dokumentacije, da je dan pre nesreće zamenjen kompresor, koji je skinut sa istog takvog elektromotornog voza, ali koji mesecima nije u upotrebi. "Još radimo na prikupljanju dokumentacije i ima još dokaza", rekao je on.

Advokat: Svedok rekao da je mašinovođa obezbedio voz

Svedok Radule Jeknić, šef stanice Trebješnica na pruzi Beograd-Bar, izjavio je da je mašinovođa voza, koji je 23. januara sleteo u provaliju, poštovao proceduru za obezbeđenje voza od samopokretanja.

Jeknić je prvi svedok sašlušan u istrazi nesreće u kojoj je poginulo 46 putnika i neposredni je očevidac, kazao je Beti jedan od branilaca mašinovođe Slobodana Drobnjaka, advokat Goran Rodić.

Prema Rodićevim rečima, Jeknić je ispričao da je mašinovođa pravilno postupio i da je stavio papuče ispod točkova voza, te da je video da je voz prilikom samopokretanja papuče gurao ispred sebe.

Mašinovođa Slobodan Drobnjak za sada je jedini osumnjičeni za železničku nesreću u kojoj je poginulo 46 putnika lokalnog voza koji je saobraćao na relaciji Bijelo Polje-Podgorica, dok je preko 260 ljudi povređeno u toj nesreći.

Železnica Crne Gore optužila je Drobnjaka da je kriv za tragediju, jer nije po pravilima obezbedio voz od samopokretanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: