Bojana Lekić: E, pa nije tačno

Generalni direktor i glavni i odgovorni urednik TV BK Bojana Lekić odbacila optužbe za utaju poreza.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2006.

08:22

Default images

Bojana Lekić je u Poligrafu B92 potvrdila da je stan od televizije na kojoj radi dobila po ceni gotovo 10 puta manjoj od realne, ali je rekla da je sigurna da je ceo posao obavljen u skladu s postojećim zakonima.

"Ispada da ako neki stan košta 100.000 Poreska uprava određuje koliko treba platiti u oba slučaja. Treći slučaj, razlika između, na primer, 10.000 i 100.000 jeste 90.000, pa nova krivična prijava kaže da je firma trebalo da tih 90.000 zaračuna kao platu i na nju plati porez. E, pa to nije tačno", kaže ona.

Poreska policija podnela je krivične prijave protiv rukovodilaca RTV BK telekom zbog utaje poreza od 9,5 miliona dinara. Bivši direktor te televizje Aleksandar Zeremski tereti se da je omogućio Bojani Lekić da stan koji je televizija platila 180.000 evra otkupi za 20.000. U istoj krivičnoj prijavi Bojana Lekić se kao direktor tereti da je Dejanu Panteliću i Ivanu Zeljkoviću, novinarima te televizije, omogućila da stanove, koje je kupila telvizija, otkupe po mnogo nižoj vrednosti od realne.

Međutim, Bojana Lekić kaže da se radi o montiranom procesu, a kao dokaz za to navodi hajku pojedinih medija koji u nepotpisanim tekstovima objavljuju navode do kojih su mogli da dođu isključivo državni organi. "Tamo se kaže da se radi o poreskoj utaji. Da bi se nešto utajilo, morate nešto sakriti i mora da postoji namera. Pošto su ti ugovori išli u Poresku upravu, ništa nije utajeno i zbog toga tvrdim da se radi o montiranom procesu", kaže ona.

Bojana Lekić je ponovila i da se protiv TV BK vodi hajka i odbacila navode da ta televizija neumereno često izveštava o aktivnostima Pokreta snaga Srbije, čiji je lider Bogoljub Karić vlasnik tog medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: