Devojčice koje žive u šahtu

U jednom od novobeogradskih šahtova, u blizini "buvljaka", policija pronašla tri devojčice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2006.

22:01

Default images

Novobeogradska policija je tri devojčice pronašla slučajno, dok je jurila dvojicu mladića koji su pobegli u šaht. Naime, oni su šrafcigerom po glavi izboli prolaznika, trećeg mladića, koji je zadobio lakše povrede. Prema njegovim rečima, napadači su se iznenada pojavili iz obližnjeg šipražja.

Devojčice koje je policija pronašla imaju oko 15 godina, a jednu od njih je hitna pomoć odvezla u Urgentni centar zbog visoke temperature i iscrpljenosti. 

"Tu u šahtu spavam jer nemamo gde", rekla je jedna od njih.

Devojčice kažu da sa njima u šahtu živi i još jedan dečak, koga policija nije pronašla, jer je otišao da traži hranu: "Skupljamo stare stvari pa ih onda prodajemo na buvljaku."

Kako kažu u policiji u toku je utvrđivanje raznih činjenica koje će odrediti vrstu odgovornosti – da li su u pitanju roditelji, staratelji ili institucije. Devojčice su privremeno smeštene u dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici, dok se ne utvrdi ko je odgovoran za te maloletnike koji žive na ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: