Ljajić razmišlja o ostavci

Rasim Ljajić razmišlja o ostavci na državne funkcije zato što Vlada Srbije smenjuje ljude iz njegove stranke u Sandžaku.

Izvor: Glas javnosti

Subota, 31.12.2005.

12:29

Default images

"Moram da priznam da o tome razmišljam i ovih dana, jer dok ja obavljam najteže poslove, republička vlada smenjuje moje ljude u Sandžaku i na ta mesta postavlja Ugljaninove kadrove", rekao je ministar za ljudska i manjinska prava za "Glas javnosti".

"Zato sada razmišljam da podnesem ostavku, pa onda neka vlada šalje Ugljanina da razgovara s Karlom del Ponte i rešava pitanje juga Srbije, problem sa Mađarima u Vojvodini. Verovatno će biti uspešniji od mene", rekao je Ljajić.

On je kazao da je ministar pravde Srbije Zoran Stojković, i pored obećanja da se neće rukovoditi stranačkim kriterijumom, smenio upravnika zatvora u Novom Pazaru, kog je postavila Ljajićeva Sandžačka demokratska partija, i na tu funkciju postavio Ugljaninovog prvog sradnika, koji je, kako kaže, optužen za najteža krivična delau tom gradu.

Dodao je da je i ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović u Centru za socijalni rad "dekretom smenio njegovog čoveka i postavio Ugljaninovog". On je naglasio da ima zvanične podatke od nadležnih službi iz Srbije i BiH da je Ugljanin hteo da ga ubije i da je spremao ljude za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: