Na sudu zbog ubistva divlje svinje

Pred sudom u Kuršumliji nastavljeno suđenje dopisnici Radija B92 Ljiljani Danilović po tužbi lovačkog udruženja Soko.

Izvor: B92

Petak, 30.12.2005.

13:35

Default images

Pomenuto udruženje iz Kuršumlije od novinarke traži odštetu od 220.000 dinara na ime trofejne vrednosti divlje svinje koju je ona usmrtila svojim automobilom. U nastavku procesa koji traje više od godinu dana, po drugi put su saslušani veštaci koji su procenjivali štetu na automobilu i vrednost usmrćene svinje.

Veštak Svetozar Marković iz Dunav osiguranja utvrdio je da je šteta na automobilu 107.000 dinara, a upravnik lovišta u Kuršumliji Nebojša Stojanović je potvrdio navode tužbe i na osnovu fotografije zaključio da svinja ima veliku trofejnu vrednost. Sem procene veličine kljova, veštak  je na osnovu jedne fotografije procenio i težinu i starost divljači.

Ljiljana Danilović je izjavila da nije reč o stručnom mišljenju i da činjenica da je taj veštak istovremeno upravnik lovišta u Kuršumliji predstavlja klasičan sukob interesa. "Očekujem da će sud odbaciti to veštačenje kao pristrasno i neobjektivno. Sudski proces protiv mene traje više od godinu dana, kao da se radi o procesu pred Specijalnim sudom u Beogradu, a ne o saobraćajnoj nesreći, pa su se na sudu do sada pojavila čak četiri sudska vestaka, a u nastavku će se pojaviti još jedan", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: