"Komunizam, na žalost, nije propao"

Fašizam nije bio kriminalna ideologija, nije proganjao, ni ubijao, izjavio je italijanski premijer Silvio Berluskoni.

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2005.

16:42

Default images

Italijanski premijer je ponovo izazvao zgražavanje javnosti svojim relativizovanjem grozota fašizma, javlja slovenačka novinska agencija STA.

Na večeri sa stranim novinarima, italijanski premijer je, na pitanje da li je opasnost bivšeg fašizma uporediva sa opasnošću bivšeg komunizma, odgovorio da opasnost nije ista, jer je fašizam propao, a komunizam, na žalost, nije i ocenio da su simboli srpa i čekića, koje nose i dve komunističke partije u Italiji, simboli nasilja i siromaštva. Berluskoni je rekao i da su komunisti imali estetsku operaciju, koja im nije uspela. 

Što se tiče fašizma, Berluskoni je rekao da fašizam nije bio nikakva kriminalna ideologija, kao i da je fašistički diktator Benito Musolini počinio mnoge greške, kao što su rasni zakoni kojim su proganjani Jevreji, ali da je svoje protivnik slao u izgnanstvo, a nije ih nikada ubijao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: