"Komunizam, na žalost, nije propao"

Rim -- Fašizam nije bio kriminalna ideologija, nije proganjao, ni ubijao, izjavio je italijanski premijer Silvio Berluskoni.

Izvor: B92
Podeli

Italijanski premijer je ponovo izazvao zgražavanje javnosti svojim relativizovanjem grozota fašizma, javlja slovenačka novinska agencija STA.

Na večeri sa stranim novinarima, italijanski premijer je, na pitanje da li je opasnost bivšeg fašizma uporediva sa opasnošću bivšeg komunizma, odgovorio da opasnost nije ista, jer je fašizam propao, a komunizam, na žalost, nije i ocenio da su simboli srpa i čekića, koje nose i dve komunističke partije u Italiji, simboli nasilja i siromaštva. Berluskoni je rekao i da su komunisti imali estetsku operaciju, koja im nije uspela. 

Što se tiče fašizma, Berluskoni je rekao da fašizam nije bio nikakva kriminalna ideologija, kao i da je fašistički diktator Benito Musolini počinio mnoge greške, kao što su rasni zakoni kojim su proganjani Jevreji, ali da je svoje protivnik slao u izgnanstvo, a nije ih nikada ubijao.

Info

Svet u godini za nama

Beograd -- Svet se sprema da dočeka 2006, ostavljajući iza sebe godinu prirodnih katastrofa, terorističkih napada i straha od ptičjeg gripa.

Razno subota 31.12. 18:23 Komentara: 1
strana 1 od 410 idi na stranu