Blokada stanica i rafinerije

Posle isključenja struje i telefona, sindikati javnih preduzeća skrenuli su pažnju na sebe blokadom benzinskih stanica i rafinerije.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2005.

08:24

Default images

Ovoga puta je Sindikat naftne industrije Srbije, želeći da skrene pažnju na svoj zahtev o besplatnoj podeli akcija, na sat vremena blokirao benzinske stanice i rafineriju Pančevo. Dok iz Vlade Srbije poručuju da su takvi postupci nezakoniti, sindikati prete da će u petak struju i telefon isključiti upravo Vladi i Skupštini.

Od 12.00 do 13.00 dve najveće stanice NIS-a na ulazu u Beograd bile su zatvorene, a slično je bilo i u Novom Sadu i Nišu, pri čemu su loše prošli vozači koji nisu znali da je sindikat NIS-a u blokirao isporuku goriva stanicama. Zoran Jovanović iz Sindikata NIS-Jugopetrol kaže da nije reč o ugrožavanju jer je to bio jednočasovan protest.

Sindikati NIS-a, PTT-a i EPS-a traže da Skupština već u decembru, a ne u martu iduće godine, kako je prvobitno planirano, raspravlja o njihovom predlogu da 15 odsto besplatnih akcija dobiju zaposleni u tim preduzećima, a 15 odsto građani Srbije koji do sada nisu dobili akcije. Ako do petka ne dobiju odgovor na zahtev, sindikati prete da će Vlada i Skupština ostati bez struje i telefona na jedan sat.

U Vladi podsećaju sindikate da se i oni zalažu za besplatnu podelu akcija, ali da je za to potrebno vreme.  

Šalterske službe PTT-a i EPS-a u ponedeljak nisu radile od 12.00 do 13.00. Pravnici upozoravaju da su isključivanje struje, telefona i blokade pumpi nezakoniti i da sindikati ne smeju tako da zloupotrebljavaju monoposki položaj koji imaju javna preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: