Hrvatska: Kampanja za povratak

Vlada Hrvatske i Misija OEBS-a u toj zemlji predstavili drugu fazu kampanje za povratak i reintegraciju izbeglica i raseljenih.

Izvor: Beta

Sreda, 30.11.2005.

19:30

Default images

Misija OEBS-a i Vlada Hrvatske su u septembru 2004. pokrenule kampanju podizanja svesti o održivom povratku. Cilj kampanje bio je povećanje svesti o pitanjima vezanim za povratak izbeglica, prava nacionalnih manjina i pomirenje i stvaranje klime za održiv povratak, rečeno je na predstavljanju kampanje "Hrvatska je dom svih njenih građana".

Glavni ciljevi kampanje su obaveze dostavljanja korisnih i konkretnih informacije izbeglicama koje žive van Hrvatske, a na osnovu kojih će oni moći da donesu razumnu odluku o povratku, ali i obaveza da konkretnim potezima bude stvarana atmosfera koja bi olakšala održiv povratak i to putem zalaganja za izgradnju tolerancije društva zasnovanog na evropskim vrednostima.

Kampanja počinje 1. decembra i traje 15 dana. Snimljene su dve televizijske i jedna radijska reklama, širom zemlje će biti postavljeno 250 panoa, a napravljeni su plakati i Internet-stranica kampanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: