Pucano na Srbina

Nepoznati napadači su, pucajući iz automobila u pokretu, u Sušici kod Prištine ranili Dragomira Jovanovića.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2005.

17:05

Default images

Osamnaestogodišnji Jovanović je posle ukazane lekarske pomoći van životne opasnosti. Kako za B92 javlja novinar Radija KiM Marijana Simić, direktor bolnice Simonida u Gračanici, gde je povređeni mladić medicinski zbrinut, Dragan Perić, kaže da se radi o povredi leve nadlaktice.

"Rana je sanirana, pacijent je stabilan i van je životne opasnosti", rekao je Perić. Majka povređenog mladića Zorica Jovanović rekla je da se incident dogodio 20 minuta pošto je njen sin izašao iz kuće. Jovanović kaže da je pošao po knjige, da je automobil prošao na 20-ak centimetara od njega, da je čuo pucanj, osetio bol, a potom počeo da beži ka svojoj kući, na oko 100 metara od mesta incidenta.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković, koja je i potpredsednik Srpskog nacionalnog veća centralnog Kosova, kaže da se radi o klasičnom terorističkom aktu, a da su Srbi u Gračanici uznemireni. Ona je za sutra u Gračanici najavila proteste.

Portparol Kosovske policijske službe Refki Morina potvrdio je da se incident dogodio i rekao da je istraga u toku.

Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudio napad na Jovanovića i ocenio da taj napad pokazuje da na tom prostoru nema elementarne bezbednosti, čak ni za decu. "Već duže ukazujemo da svaki novi zločin dodatno obeshrabruje nadu u normalan život u Pokrajini. Izostanak otkrivanja i kažnjavanja zločinaca je podloga za destabilizaciju i stvaranje osećanja nesigurnosti građana na Kosovu, posebno kod Srba i drugih nealbanaca", navodi Centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: