"Zemunci me terali da otrujem muža"

Ljiljana Buha posvedočila da su je "zemunci" primorali da otruje supruga Ljubišu Buhu, vođu rivalskog, Surčinskog klana.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2005.

12:45

Default images

Svedok na suđenju pripadnicima Zemunskog klana Ljiljana Buha kaže da su je ubijene vođe Zemunskog klana Dušan Spasojević i Mile Luković oteli početkom maja 2002. i naterali da otruje supruga, zapretivši da će joj ubiti sina i silovati kćerku.

Prema njenim rečima, Spasojević i Luković su joj diktirali pisma u kojima se Ljubiša Buha dovodi u vezu s Vladom Srbije i kriminalnim aktivnostima. Ta pisma kasnije su objavili pojedini beogradski mediji. Ljiljana Buha je rekla da su je jednom prilikom optuženi, braća Miloš i Aleksandar Simović, doveli ispred prostorija novinske agencije Beta i naredili joj da tamo dostavi pisanu izjavu u kojoj optužuje supruga: "Imaš pet minuta vremena, ako se budeš duže zadržala, mi ulećemo gore", rekla su joj njih dvojica, izjavila je ona.

Ljiljana Buha je nestala 2002, a nađena je u jednom šahtu tokom akcije Sablja. Prema zapisniku od 23. marta 2003, policija je u iznajmljenom stanu "zemunaca", za koji se veruje da je u njoj čuvana i Ljiljana Buha, između ostalog našla dokumenta firme Difens-roud i fotografiju Ljubiše Buhe sa jedne svadbe. Pri svedočenju u predmetu "Firma", Ljiljana Buha je rekla da su je "zemunci" oteli i da ju je u njihovim stanovima čuvao Miladin Suvajdžić.

Posle Ljiljane Buha, svedočenje je počeo biznismen Milija Babović, kog su, prema optužnici, oteli pripadnici Zemunskog klana, u martu 2002, i pustili ga posle 40 dana za 10 miliona evra otkupnine. "Babović je vezivan lancima i tučen, a zbog pokušaja bekstva vezan je za drvo dva dana u šumi", navodi se u optužnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: