Novi Buda?

Jedan petnaestogodišnji dečak, navodno, poslednjih šest meseci isključivo meditira, a vlasti istražuju slučaj.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2005.

12:40

Default images

Jedan mladi Nepalac, kog poklonici predstavljaju kao osobu koja meditira već šest meseci bez jela i pića, izazvao je radoznalost nekoliko hiljada posetilaca, a vlasti Nepala su odlučile da sprovedu istragu o dečaku za kog govore da je reinkarnacija Bude.

Nekoliko desetina hiljada budista posetilo je jugoistočni deo Nepala gde petnaestogodišnji Ram Bahadur Bomdžom meditira ispod drveta smokve, kao što je to činio osnivač budizma Sidarta Gautama pre 2.500 godina. "Mnogi veruju u njega i misle da je to nereverovatno", izjavio je Šanta Radž Subedi, šef distrikta Bara. Subedi je zamolio predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Kraljevske akademije nauke i tehonologije da istraže slučaj i iznesu stav o mladom Nepalca za kog kažu da se nije pomerio otkad je počeo da meditira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: