Sedmoro povređeno u eksploziji

Sedmoro radnika "Agroživa" povređeno je u eksploziji u pogonu za proizvodnju živinskog mesa u mestu Vladimirovac kod Alibunara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2005.

18:46

Default images

Eksplozija se dogodila jutros oko 8.30 u pogonu Silosi - mešaona "Agroživ". U eksploziji, čiji uzrok još nije utvrđen, povređeni su Aksentije Nikolić, Slavica Ličina, Viktor Jovanović i Milan Grubišić iz Vladimirovca, Svetomir Bokšan iz Samoša, Dragan Petrov iz Dobrice i Stevan Marković iz Samoša.

Svi povređeni, osim Stevana Markovića, zadobili su opekotine drugog i trećeg stepena, ali se nalaze van životne opasnosti, izjavila je Jasmina Berginc, direktor Zdravstvenog centra "Južni Banat" u Pančevu.

Načelnik policije u Alibunaru Todor Ardeljan izjavio je da je eksplodirala kukuruzna prašina i da je povređene većih ozleda spasilo to što su bili u kontrolnoj kućici u blizini pogona. Beti je u pogonu "Agroživa" rečeno da je veća nesreća izbegnuta zato što je najveći broj radnika u trenutku eksplozije bio van pogona, na doručku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: