Skupštinski odbor o nestalim bebama

Anketni odbor za utvrđivanje istine o bebama, za koje roditelji tvrde da su nestala iz porodilišta nastavio je sa radom.

Izvor: Beta

Sreda, 19.10.2005.

15:06

Default images

Danas su odbor Skupštine Srbije saslušao predstavnike matičnih službi beogradske opštine Savski venac i Niša, kao i predstavnike Gradskog zavoda za statistiku i Sekretarijata za upravu. Oni su odbacili mogućnost da je bilo propusta suštinske prirode, koje bi mogle da navedu na sumnju o zloupotrebi podataka, ali da je bilo "tehničkih grešaka".

"Za prvih 100 slučajeva, lično sam pregledala svu našu dokumentaciju, i prijave rođenja i potvrde o smrti i osim nekih administativnih grešaka, nisam mogla da nađem nijedan sumnjiv podatak. Ako takvih tragova ima, oni se sigurno ne mogu naći u matičnoj službi", rekla je načelnica matične službe opštine Savski venac Gordana Milanović.

Predsednica Anketnog odbora Živodarka Dacin rekla je, međutim, da taj odbor ima podataka da je bilo ozbiljnih propusta u vođenju dokumentacije, što opravdava sumnje roditelja koji su prijavili slučajeve. Dacinova je medijima ranije kazala da u Srbiji najverovatnije ima oko 3.000 slučajeva u kojima postoji sumnja da je bilo krađe novorođenčadi iz porodilišta i da su neki od tih slučajeva stari i po tri decenije. Tom odboru do sada se obratilo oko 100 porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: