Kandićeva počasni građanin Sarajeva

Sarajevska gradska skupština proglasila je direktora Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić za počasnog građanina Sarajeva.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2005.

19:50

Default images

Inicijativu je podneo odbornik sarajevske opštine Centar Izudin Filipović uz obrazloženje da tokom rata u BiH Nataša Kandić, sigurno ne sama i ne jedina, ali svakako jedna od usamljenijih, dizala svoj glas u nastojanju da zaustavi krvoproliće nedužnih građana BiH.

"Njen, u svetu poznati i priznati, vapaj za kažnjavanjem onih koji su počinili stravični zločin u Srebrenici, odzvanja i danas", navodi se u obrazloženju predloga i dodaje da je doslednost i hrabrost gospođe Kandić zaista zadivljuje i može biti primer ljudskog angažmana jednog humaniste i pravednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: