Kazne zatvora za trgovinu ljudima

Posebno odeljenje Okružnog suda donelo je presude za delo trgovine ljudima, kojim su oštećene državljanke Ukrajine O.N. i E.I.

Izvor: FoNet

Petak, 30.09.2005.

21:16

Default images

Organizatoru kriminalne grupe Mladenu Dalmaciji, kome je suđeno u odsustvu, izrečena je kazna zatvora u trajanju od osam godina, Vladimiru Dudiću šest, Tatjani Dudić od četiri i Draganu Andrijaševiću kazna zatvora u trajanju od tri godine. Okrivljenima je oduzeta imovina stečena izvršenjem ovog krivičnog dela.

Vladimiru Dudiću je je pritvor produžen, dok je Andrijaševiću pritvor ukinut do pravosnažnosti presude. Tatjani Dudić je ukinut pritvor do pravosnažnosti presude, ali joj je izrečena mera obezbeđenja, zabrana napuštanja boravišta i mera oduzimanja putne isprave.

Ovo je prvi slučaj u srpskom pravosuđu da se sud pozvao na Konvenciju Ujedinjenih nacija protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i prateći protokol za prevenciju, suzbijanje i kažnjavanje trgovine ljudima, posebno ženama i decom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: