Vukovar: Film o nestalim Srbima

U Vukovaru je prikazan dokumentarni film "Nek se raspuste straže", o sudbinama porodica Srba nestalih u Hrvatskoj.

Izvor: Beta

Sreda, 28.09.2005.

18:04

Default images

Film govori o događajjima između 1991. i 1995, a autor filma, snimljenog u produkciji Udruženja porodica nestalih i nasilno odvedenih Vukovara, Boro Rkman izjavio je da je reč o nastavku filma "Vapaj tišine", snimljenog pre četiri godine, koji se takođe bavio sudbinama nestalih Srba u Hrvatskoj i njihovih porodica.

Predsednica Udruženja porodica nestalih i nasilno odvedenih Vukovar Ružica Spasić rekla je da su na njihovom spisku još 92 osobe, uglavnom civili, dok su u protekle dve godine sa popisa udruženja identifikovane 53 osobe.

Projekciji su, pored nekoliko desetina članova Udruženja, prisustvovali i direktor Sektora Međunarodne komisije za nestala lica iz Sarajeva za odnose s vladama Džefri Benger, konzul SCG u Vukovaru Bojana Ristić, predsednik Zajedničkog veća opština Dragan Crnogorac i generalni sekretar Samostalne demokratske srpske stranke Danko Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: