Svedocima garantovana bezbednost

Županijski sud u Splitu preduzeo je sve potrebne mere za zaštitu svedoka iz Srbije i Crne Gore u slučaju Lora.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2005.

20:00

Default images

Ovo je potvrdila potpredsednica suda Marica Šćepanović. Ona je u izjavi za agenciju Hina demantovala tvrdnju predsednika Dalmatinskog komiteta za ljudska prava Tončija Majića, koji je izjavio da svedocima iz Srbije nije osiguran ni minimum zaštite i da se oni neće odazvati pozivu suda na svedočenje u postupku protiv osmorice bivših vojnih policajaca.

"Predsednica Veća za ratne zločine Spomenka Tonković preduzela je sve mere zaštite svedoka, onako kako zakon nalaže - putem molbe preko Ministarstva pravde Hrvatske", rekla je Marica Šćepanović.

To znači da je, zajedno sa slanjem poziva, od Ministarstva pravde zatraženo da se svedocima osigura zaštita od trenutka prelaska granice, preko dolaženja na raspravu, tokom rasprave i odlaska s nje, naglasila je potpredsednica Županijskog suda u Splitu, dodajući da to što tvrdi Majić "nije istina".

Majić, koji je u stalnom kontaktu sa svedocima iz SCG u slučaju Lora, izjavio je danas agenciji Hina da "svedoci - bivši zatvorenici Lore - ne namjeravaju da dođu u Split, jer se, kao i tokom prvog suđenja 2002. godine, kada takođe nisu došli, boje za vlastitu sigurnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: