Vučelić: SPS bi mogao u Vladu

Potpredsednik SPS-a Milorad Vučelić smatra da nema razloga da SPS ne uđe u Vladu Srbije u postojećim okolnostima.

Izvor: FoNet, Dnevnik

Nedelja, 25.09.2005.

10:54

Default images

"Ako članovi Koštuničinog kabineta postaju dva poslanika sa liste Sulejmana Ugljanina, koji su pre toga bili koalicioni partner Tadićevim demokratama, onda nema nikakvog razloga da u vladu ne uđe i SPS", rekao je Vučelić za novosadski "Dnevnik". "U opštoj gužvi koja danas vlada na političkoj sceni Srbije, kada se u obzir uzmu naš potencijal i kadrovi, vlada bi tim potezom samo dobila", izjavio je Vučelić.

On je ocenio da, da je Socijalistička partija Srbije već sada u Vladi Srbije, "sigurno ne bi prošli zakoni kao što su Zakon o penzijama i Zakon o radu".

Vučelić je rekao i da u ovom trenutku može da prognozira da se izbori neće desiti skoro i da ih najranije očekuje u toku sledeće godine, "samo pod uslovom da se Demokratska stranka smiluje, pa da nastavimo ozbiljnije da radimo na izradi novog ustava".

Pejčić: Red da i mi dobijemo ministarstvo

Poslanik Srpskog demokratskog pokreta obnove (SDPO) Bogoljub Pejčić izjavio je da ta stranka ne ucenjuje vladu niti je spremna da je ucenjuje, ali da je red da dobije neko ministarstvo s obzirom da je SDPO pet puta jači od stranke Sulejmana Ugljanina i dva i po puta od SPO-a, piše Glas javnosti. "Mi smo pet puta jači od Ugljanina i dva i po puta od Vuka i očekujemo od vlade da to razmotri. Vlada ne bi smela da se odnosi prema nama samo kao prema glasačkoj mašini", ocenio je Pejčić.

Pejčić je dodao da bi vlada trebalo da se zapita ako je za podršku dvojice poslanika dodelila tri mesta zamenika u ministarstvima, a SPO sa četiri čak četiri ministarstva, šta onda treba SDPO da dobije sa svojih devet poslanika. "Ako koalicija to razume, onda je red da i mi dobijemo neko ministarstvo", rekao je on i naglasio da SDPO podržava Koštunicu jer smatraju da je najpošteniji političar u poslednjih 60 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: