UNMIK: Ništa novo u istrazi

Portparol UNMIK-a Niradž Sing rekao je da nema novih detalja u istrazi povodom ubistva dvojice srpskih mladića na Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2005.

15:40

Default images

On je na konferenciji za novinare, održanoj danas u Prištini, potvrdio da su srpski mladići vozili automobil sa registraskim oznakama "PR", koje na Kosovu upotrebljavaju samo Srbi, ali nije mogao da odgovri na pitanje da li to znači da je reč o ubistvu na etničkoj osnovi, jer policija nema informacije o napadačima.

Upitan da li je policija videla TV snimak mesta zločina, koji se dogodio u subotu uveče na putu Uroševac – Štrpce, a koji pokazuje da su istražitelji na licu mesta zaboravili da pokupe materijalne dokaze i da li će se komesar UN policije Kaj Vitrup zbog toga izviniti javnosti, Sing je odgovorio: "Što se tiče toga da li je gospodin Vitrup video taj TV snimak, ja to ne mogu da vam kažem. On je, kao što vam je obećao, zamolio svoje službenike da mu obezbede taj snimak i ja ću vas još jednom uputiti na njegovu kancelariju, gde ćete dobiti informaciju šta su dobili od video materijala i šta može da kaže o tome."

Sing je rekao da će video snimak sigurno koristiti istrazi za rasvetljavanje oružanog napada. Odgovarajući na novinarska pitanja portparol UNMIK-a je rekao da šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen nije prisustvovao sahrani dvojice srpskih mladića, jer je UNMIK imao informaciju da porodice ubijenih ne žele da vide nikoga iz te misije.

FHP osuđuje ubistvo Srba

Fond za humanitarno pravo i Inicijativa mladih za ljudska prava sa sedištem u Prištini, oštro osuđuju ubistvo dvojice Srba sa Kosova - Aleksandra Stankovića i Ivana Dejanovića, kao i ranjavanje Nikole Đukića i Aleksandra Janićijevića, koje se dogodilo u subotu, 27. avgusta 2005. godine na regionalnom putu Uroševac - Štrpce.

Fond za humanitarno pravo i Inicijativa mladih za ljudska prava traže od organa reda prikupljanje svih informacija neophodnih za sprovođenje istrage i privođenje počinilaca licu pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: