ABC ostao bez akreditacija u Rusiji

Ministarstvo odbrane Rusije lišiće akreditacija američku televiziju ABC zbog intervjua sa čečenskim teroristom Basajevim.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.07.2005.

15:20

Default images

Ministar odbrane Rusije Sergej Ivanov izjavio je da će američki kanal biti lišen akreditacije. "Danas sam naložio načelniku pres-službe Ministarstva odbrane da nijedan vojnik Ministarstva odbrane ne kontaktira sa ABC-jem. Mi ćemo i dalje otvoreno raditi sa medijima, ali taj kanal neće biti pozivan u Ministarstvo odbrane i nikakvi intervjui mu više neće biti davani", rekao je ministar Ivanov.

ABC je persona non grata, i za Ministarstvo odbrane on je nepoželjan, rekao je ministar, prenosi RIA Novosti. Šamil Basajev je u intervjuu za ABC sebe nazvao teroristim i izjavio da priprema nove terorističke akte, navodi agencija.

U intervjuu, koji je ABC objavio u petak, Basajev je opravdavao teroristički akt u Moskvi na Dubrovki 2002, u kome je život izgubilo 129 talaca, i otmicu aviona leta prošle godine. Basajev je tvrdio da čak ni u Beslanu, u Severnoj Osetiji, u septembru 2004. on, 'za sada, nije prešao crtu'. U Beslanu je, pošto su teroristi pod njegovom komandom tri dana pod opsadom držali osnovnu školu, poginulo više od 300 ljudi, od čega 186 dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: