Deca u bolnici zbog igračaka

Troje dece potražilo pomoć na Oftalmologiji Leskovačke bolnice zbog povreda oka u igri plastičnim pištoljima s kuglicama.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2005.

14:49

Default images

"Sve te povrede mogu uzrokovati trajan invaliditet i kasnije posledice po kvalitet života, a najveći problem predstavlja to što roditelji ne žele da slušaju naše apele da moraju da paze kakve igračke kupuju deci", kaže oftamolog Dejan Kulić.

Da opasnosti od igračaka nisu pošteđeni ni roditelji pokazuje primer jednog oca kom je oko teško povredila elisa helikoptera-igračke. Lekari smatraju da bi nadležne institucije morale da reše problem prodaje opasnih igračaka.

U Srbiji je već vođena polemika o igračkama koje nisu prošle sve kontrole i koje sadrže opasne hemijske materije, poput ftalata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: