Valjevo: Nove ekipe za sanaciju

U Valjevo je stigla specijalizovana ekipa Rafinerije iz Pančeva, koja će pokušati da sanira posledice curenja goriva u zemlju.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2005.

10:41

Default images

Ona će to raditi s timom kompanije "Eko tank" iz Bosanske Gradiške, a zbog curenja u zemlju više od osam tona benzina, 26. jula, na bezinskoj pumpi "Lukoil-Beopetrol" u Valjevu.

Ekipa stručnjaka iz Pančeva angažovana je posle jučerašnje odluke Opštinskog štaba za borbu protiv elementarnih nepogoda i drugih vanrednih situacija jer je koncentracija benzinskih para postajala kritična i pretila samozapaljenjem i eksplozijom u vrelim danima. Štab je pozvao u pomoć i stručnjake MUP-a Srbije, Ministarstva odbrane SCG, Republičkog i Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja iz Beograda, kako bi bile određene mere za saniranje situacije i da bi bilo procenjeno do kada bi čitav posao mogao biti okončan.

"Lukoil-Beopterol" nije realizovao ništa od mera koje su mu naložili Protivpožarna policija valjevskog SUP-a i Republička ekološka inspekcija iz Šapca, pa je opština preduzela određene mere, saopštila je policija. Iz preostalih rezervoara te stanice, u širem centru Valjeva, juče je istočeno oko 50.000 litara benzina, a rezervoari su tretirani kako bi bile predupređene eksplozije i njihovo samozapaljenje.

Niko od nadležnih još nema procenu kada će situacija u Valjevu biti u potpunosti sanirana.

Bez pritvora za radnike

Trojici radnika "Lukoil-Beopetrola", koji su juče uhapšeni, sinoć nije određen pritvor. Drugi detalji sa prvog saslušanja osumnjičenih za izazivanje opšte opasnosti i nesavesno poslovanje u privredi, u interesu istrage, nisu saopšteni.

Kako je Beti rečeno u Opštinskom državnom tužilaštvu, rešenje o puštanju na slobodu vozača cisterne Dušana Zogovića iz Beograda, poslovođe benzinske stanice u Valjevu Vukadina Markovića i radnika stanice Radisava Pavića iz Valjeva donela je Mirjana Novaković, dežurni istražni sudija Opštinskog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: