Otvoren Forum Talberg

U Talbergu, u centralnoj Švedskoj, danas je otvoren Forum 2005.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2005.

18:18

Default images

Forum okuplja oko 450 političara, biznismena i analitičara iz više od 60 zemalja, a učesnici će razgovarti na temu "Kako se može živeti zajedno na Zemlji". Na okruglim stolovima i seminirama u okviru Foruma biće reči o problemima s kojima se suočavaju sve zemlje u svetu i o pitanjima koja prevazilaze državne granice.

Poslanik Evropskog parlamenta Anders Vijkman, jedan od organizatora Foruma, izjavio je da su vodeće svetske institucije, kao Ujedinjene nacije, Evropska unija i Svetska trgovinska organizacija, u krizi i da je potrebno naći rešenja na međunarodnom nivou. "Diskuje će biti neformalnog karaktera, a pojedinim zasedanjima moći će da prisustvuje i publika, da bi se učesnici bili ohrabreni da skinu kravate i budu ljudska bića, a ne funkcije", kaže on.

Prema najavama, na temu afirmacije humanističkih vrednosti učesnicima će se obratiti jordanski princ Hasan bin El Talal i evropski komesar Margot Vlastrom, dok će predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i premijer Poljske Marek Belka govoriti o izgradnji državnih institucija.

Forum Talberg, koji traje do srede, obeležava ove godine 25. godišnjicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: