Vladin Savet za Kosovo nezadovoljan

Savet Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju usvojio je dokument "Standardi za Kosovo - pregled i stepen dostignutosti".

Izvor: B92

Petak, 29.07.2005.

21:28

Default images

U raspravi na osnovu tog dokumenta, koji je pripremio Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, izneti su mnogobrojni konkretni pokazatelji koji ilustruju da je Kosovo daleko od ispunjenja standarda, posebno kada su u pitanju osnovna prava nealbanskih zajednica i stvaranje multietničkog društva, saopštila je vlada.

Vladin Savet za Kosovo razmotrio je i inicijativu specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN za Kosovo Sorena Jesen-Petersena, iznetu u njegovoj administrativnoj regulativi od 22. jula i ocenio da predlog pilot-projekata u sadašnjem obliku nije prihvatljiv za srpsku zajednicu na Kosovu. Savet je ocenio da taj predlog šefa UNMIK-a ne pruža ni minimalne garancije za poboljšanje položaja srpske zajednice, čak ni na lokalnom nivou.

Savet je ocenio i da Srbi i srpske stranke u Gračanici i Partešu na Kosovu ne bi trebalo da prihvate učešće u tako definisanim pilot-projektima.

Šef UNMIK-a potpisao je 22. jula administrativnu uredbu o početku decentralizacije, kojom je odobrena realizacija pilot-projekta formiranja pet novih opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: