Otkriveni finansijeri Gotovine?

U sklopu sprovođenja Akcijskog plana za hapšenje haškog begunca Ante Gotovine, otkriveni su glavni finansijeri njegovog bega.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2005.

23:22

Default images

Prema pisanju hrvatskog "Vijesnika" koje prenosi portal index.hr, među njima se nalazi i opatijska kompanija "Optima". List ocenjuje da se Hrvatska trudi da privede dvojicu haških begunaca, generala Gotovinu i Hrvoja Petrača i dodaje kako su domaća istražni organi, koji se bave tim slučajevima, uspeli da identifikuju neke od glavnih finansijera bekstva Gotovine.

Radi se o pulskoj kompaniji "Optima", piše dalje list, čiji je jedan od suvlasnika Jadranko Prlić, bosanskohercegovački Hrvat, takođe optužen pred Haškim sudom. Iz "Optime", tvrdi "Vjesnik " pozivajući se na haške izvore, neki tokovi novca vode u prekomorske kompanije, a taj novac je povezan ne samo sa begom Ante Gotovine, nego i s odbeglim hrvatskim tajkunom Hrvojem Petračem. Navodno, istražni organi poseduju čak i kompletan popis lažnih imena kojima se Gotovina i Petrač koriste u begu, što upućuju na to da im je manevarski prostor bitno sužen, zaključuje list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: