Dušan Mihajlović izdaje knjigu

Beograd -- Još jedan od lidera DOS-a posle silaska s vlasti objavio je knjigu.

Izvor: B92
Podeli

Nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, predstavljajući prvi deo svoje knjige "Povlenske magle i vidici", rekao je da je suština njegovog pisanja da pomogne mladima da ne ponove njegove greške i da ne budu deo neuspešnih generacija kao što su bile one kojima je pripadao i koje je poznavao. "Latio sam se pera pre svega zato što sam kao dečak pročitao sve što je bilo u školskoj, prvo, pa zatim i gradskoj biblioteci", rekao je Mihajlović.

U 124 priče iz svog života u prvom tomu "Povlenskih magli i vidika", Dušan Mihajlović opisao je period do 5. oktobra 2000. Mihajlović kaže da je svrha  njegove knjige i u pozivu svim akterima burnih događaja iz prethodnog perioda da iznesu svoja svedočenja kako bi građani i istoričari mogli da dođu do potpune istine o njima. "Pažljivi čitalac dobiće većinu odgovora koje traži. Naravno, na moj, malo po malo metaforičan i ezopovski način", kaže autor.

Mihajlović u knjizi, između ostalog, piše o stavu Slobodana Miloševića prema Kosovu početkom devedesetih, poslednjem zvaničnom razgovoru Miloševića i Ante Markovića, ponudi da Izrael bude zaštitnik Srbije u Vašingtonu, nejedinstvu opozicije i okupljanju u DOS.

"Da li je kazao sve – pročitajte knjigu. Da li puno zna – znate da puno zna. Dušan Mihajlović pripada osobama o kojima kruži šala da je na svakom sastanku na kojem je bio sam napisao zapisnik, sa detaljnim scenarijem ko je bio prisutan, šta je govorio, šta je ila skrivena ideja a šta je bio zvaničan poziv", rekao je Tahir Hasanović, direktor i urednik tog izdanja.

Izdavač najavljuje da će sledeće nedelje izaći drugi tom Mihajlovićevih zapisa, koji se bavi periodom posle 5. oktobra.

I Jovanovićeva knjiga izlazi u prodaju

Inače, od sutra će se u prodaju naći knjiga "Moj sukob sa prošlošću", čiji je autor nekadašnji potpredsednik Vlade Čedomir Jovanović, javlja Beta.

I ta knjiga bavi se skorijim političkim događajima u Srbiji, poput formiranja Demokratske opozicije Srbije, pa do pada vlade Zorana Živkovića.

Podsetimo, osim Mihajlovića i Jovanovića, knjige o petooktobarskim događajima i onima posle njih već su objavili nekadašnji lideri DOS-a, Mile Isakov i Milan St Protić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu