Nađeno telo Artura Takača

Telo Artura Takača pronađeno je, 17 meseci posle njegovog nestanka, na južnim obroncima Kopaonika.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 27.06.2005.

12:57

Default images

Artur Takač je nestao u januaru 2004, a telo je nađeno u blizini sela Gumnište, 25 kilometra od Leposavića. Ekipa Kosovske policijske službe je na terenu i vrši uviđaj, a pripadnici MUP-a Srbije čekaju dozvolu da im se pridruže.

Očevici koji su bili na mestu gde je telo pronađeno rekli su agenciji Beta da je policija u džepu odeće našla dokumenta, što je potvrdio i izvor blizak međunarodnoj policiji na Kosovu, koji je precizirao da je pronađena lična karta.

Policija UNMIK-a saopštila je samo da je kod sela Guvnište, u opštini Leposavić, pronađeno raspadnuto telo muškarca i da specijalizovane jedinice policije i tužilaštva istražuju slučaj.

Istražitelji su odmah posumnjali da je reč o Takaču, zato što je nađeno telo starijeg muškarca obučenog u skijašku opremu, a Takač je nestao za vreme skijanja na Kopaoniku.

Takač, koji je u mladosti bio atletičar, nestao je u januaru 2004. za vreme zimskog odmora na Kopaoniku. Kada je predveče napustio hotelsku sobu, vreme je bilo veoma loše, sa snegom i gustom maglom. Spasilački timovi nisu uspeli da pronađu iskusnog skijaša, iako je potraga trajala nedeljama.

Artur Takač (85) je bio dugogodišnji savetnik bivšeg predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Huana Antonija Samarana i visoki funkcioner Međunarodnog saveza atletskih federacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: