Završne reči na suđenju za Ibarsku

Beograd -- Sudsko veće Okružnog suda u Beogradu odbilo je sve predloge advokata odbrane optuženih za zločin na Ibarskoj magistrali.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Veće je zakazalo davanje završnih reči za sredu, 22. jun. Sudsko veće je odbilo da se u nastavku suđenja kao svedoci saslušaju bivši pripadnik rasformirane JSO Željko Tojaga, specijalni tužilac Jovan Prijić i bivši potpredsednik srpske vlade Nebojša Čović.

Sudsko veće nije danas prihvatilo ni zahtev tužioca da se odredi pritvor bivšem šefu beogradske policije Branku Djuriću i bivšem šefu centra DB za Beograd Milanu Radonjiću.

Svedočio je i veštak kriminalističke tehnike MUP-a Zoran Đorđević, koji je veštačio tablice sa kamiona kojim je izazvana nesreća. Prema njegovim rečima na tablicama je mehaničkim putem uništena petokraka zvezda, i da uništenje nije nastalo usled sudara.

Sudsko veće je odlučilo da davanje završnih reči počne u sredu, da bi advokati odbrane imali sutrašnji dan za finalizovanje završnih reči sa optuženima.

Za ubistvo četiri funkcionera Srpskog pokreta obnove i pokušaj ubistva lidera te stranke Vuka Draškovića izmenjenom optužnicom tereti se bivši komandant JSO-a Milorad Ulemek, a optuženi su i bivši šefovi Državne bezbednosti Radomir Marković, beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, beogradske policije Branko Đurić, Uprave carina Mihalj Kertes i nekoliko pripadnika Jedinice za specijalne operacije.

Radomir Marković je prvobitnom presudom kao učesnik osuđen na sedam godina zatvora, a kao direktni izvršioci na 15 po godina zatvora osuđeni su Nenad Bujošević i Nenad Ilić, bivši pripadnici JSO-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu