Benzin i dalje po različitim cenama

Dok se ne usvoje promene zakona o akcizma, u Srbiji će se gorivo očigledno prodavati po različitim cenama.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2005.

17:17

Default images

Dok su pojedini privatnici povećali cene benzina, na NIS-ovim pumapama cene su ostale nepromenjene, ali su se zato stvorile gužve. Na velikom broju privatnih pumpi benzin je poskupeo za oko tri dinara. Pomoćnik ministra energetike Slobodan Sokolović kaže da ti privatnici, prema Uredbi o cenama derivata, mogu da podignu cene i da za to ne budu kažnjeni, ukoliko one nisu veće od maksimalno propisanih.

"Uredba propisuje maksimalne cene, ali ne obavezuje kompanije da ih se pridržavaju, već da ih primeni shodno svojim poslovnim intersima. Da li će biti neka kaznena posledica, za to nema osnova ni uporišta u uredbi", kaže Sokolović.

Promene Zakona o akcizama su na dnevnom redu tekućeg zasedanja Skupštine Srbije. Ukoliko skupština usvoji taj predlog, akcize će se smanjiti, gorivo neće  poskupeti, što znači da će privatnici morati da snize cene benzina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: