Vojnik ranjen u kasarni u Čačku

Jedan vojnik VSCG ranjen je u ponedeljak uveče u Čačku, potvrđeno je u Ministarstvu odbrane, pokušavajući da spreči krađu.

Izvor: Beta

Utorak, 31.05.2005.

10:01

Default images

Ministarstvo odbrane Srbije i Crne Gore potvrdilo je da je vojnik po ugovoru Milan Glavonjić ranjen kada je pokušavao da spreči krađu iz parka tehničkih sredstava kasarne "Tanasko Rajić" u Čačku.

"Ministarstvo očekuje brzi oporavak ranjenog Glavonjića, kao i da će nadležni organi u najskorije vreme utvrditi i uhapsiti počinioca tog drskog napada na pripadnika Vojske SCG i vojnu imovinu", piše u saopštenju.

Glavonjić, koji je u čačanskoj kasarni služio po ugovoru, ranjen je noćas oko 22.30, dok je bio na dežurstvu. Vojnik se zove Milan Glavonjić, star je 23 godine i iz Čačka je, rečeno je novinarima u Upravi za odnose sa javnošću Vojske.

U Upravi je takođe rečeno da je Glavonjić u trenutku ranjavanja bio na dužnosti dežurnog u parku tehničkih sredstava u kasarni, kao i da je istraga o njegovom ranjavanju u toku. Istražni organi iz Niša su na uviđaju.

Zdravstveno stanje vojnika ranjenog u čačanskoj kasarni je stabilno i on će tokom dana biti prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu zbog zahteva Vojske SCG da se tamo nastavi lečenje. Kako je agenciji Beta rekao direktor čačanske bolnice Miloje Vukotić, vojnik je dobio tri prostrelne rane mekih tkiva, što se ubraja u lakše telesne povrde. Vojnik je nakon ranjavanja u kasarni "Tanasko Rajić" smešten u čačansku bolnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: