Poslanici o svemu samo ne o temi

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije iskoristili raspravu o amandmanima na Ustavnu povelju za raspravu Budvi, Kosovu...

Izvor: Beta
Podeli

Poslanici Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke optužili su danas rukovodstvo Demokratske stranke da podržava separatističku političku opciju u Crnoj Gori i da radi na razbijanju državne zajednice.

Tokom rasprave o amandmanima na Ustavnu povelju, oni su kritikovali učešće predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića i potpredsednika DS-a Nenad Bogdanovića u, kako su naveli, predizbornoj kampanji crnogorske Demokratske partije socijalista u Budvi. Tadić je pred izbore u Budvi, sa predsednikom SCG Svetozarom Marovićem, posetio remontni zavod u obližnjem Tivtu, dok je Bogdanović učestvovao na tribini DPS-a u Budvi.

Krtikama socijalista i radikala pridružio se i poslanik Demokratske stranke Srbije Dragan Šormaz, koji je upitao šta su visoki funkcioneri DS tražili u kampanji DPS, osim "ako nisu išli na njihov račun da se kupaju na moru". Šormaz je predložio da se Tadiću poveća plata, kako bi sam mogao da plati letovanje.

Poslanik socijalista Žarko Obradović ocenio je da je Tadić takođe pogrešio pozivom Srbima da izađu na izbore na Kosovu, čime je prekršio odluku skupštine i vlade. Poslanik DS Boško Ristić zamerio je predsedavajućem Zoranu Anđelkoviću što je dozvolio izricanje optužbi na račun DS i predsednika Srbije. Ristić je istakao da DS smatra da je državna zajednica najbolji pravno politički okvir za evropske integraciej Srbije i Crne Gore i da je ta stranka na tome istrajavala od formiranja državne zajednice. On je rekao da se DS zalaže za amandmane na Ustavnu povelju i upitao zašto vlada sedi sa strankom G 17 plus koja u svom programu ima nezavisnu Srbiju.

Šef poslaničke grupe G 17 plus Miloljub Albijanić odgovrio je da ta stranka i nijedan njen poslanik nisu upotrebljavali niti pominjali reč separatizam.

strana 1 od 104 idi na stranu