Ananov izaslanik sutra ili u sredu

Generalni sekretar UN Kofi Anan će verovatno sutra ili u sredu imenovati svog specijalnog izaslanika za procenu standarda.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.05.2005.

22:13

Default images

Ovo je izjavio šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen, po povratku iz Njujorka, gde je učestvovao na sednici Saveta bezbednosti UN, rekavši da će sveobuhvatna procena rada na dostizanju standarda biti pozitivna i da će zatim početi razgovori o statusu, pošto je Kosovo do sada "uspelo da pređe svaku pojedinačnu prepreku".

Jesen-Petersen je pozvao kosovske vlasti, kako na lokalnom nivou, tako i one u Prištini, da se angažuju kako bi "u narednih dva-tri meseca" dostigle standarde koji se tiču "zaštite manjina, slobode kretanja i povratka raseljenih".

Šef UNMIK-a je rekao da i dalje očekuje da razgovori o statusu počnu najesen, u septembru ili oktobru, ali je upozorio da ishod sveobuhvatne procene rada na standardima nije unapred poznat i da je preostalo još mnogo posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: