"Škorpioni" u Srebrenici?

Haški tužilac Džefri Najs ustvrdio je da u Srbiji postoji video kaseta na kojoj se vidi da "Škorpioni" ubijaju Muslimane u Srebrenici.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2005.

19:05

Default images

Na početku unakrsnog ispitvanja svedoka odbrane bivšeg policijskog generala Obrada Stevanovića na suđenju Slobodanu Miloševiću, tužilac Najs je rekao Stevanoviću da su mediji "u vašoj zemlji prikazali video kasetu na kojoj se vidi kako 'Škorpioni' ubijaju u Srebrenici" i upitao da li mu je "poznat publicitet koji u Beogradu izaziva ta video traka", zbog koje je nekim ljudima i prećeno?

Stevanović je odgovorio da nije video tu kasetu, odnosno da  mu "apsolutno nije poznat publicitet koji se vezuje za grupu pod nazivom 'Škorpioni'." 

Stevanović je takođe izjavio da ta paravojna formacija "nikada nije bila pod komandom MUP-a Srbije". Potom je tužilac upitao svedoka da li bi pristao da "pomogne tako što bi identifikovao ljude" na traci koju bi mu tužilaštvo prikazalo, a Stevanović je odgovorio potvrdno. Tu se razgovor na ovu temu završio, a unakrsno ispitivanje Obrada Stevanovića biće nastavljeno u utorak 31. maja, javlja specijalni izveštač B92 iz Haga Ljubica Gojgić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: