"Škorpioni" u Srebrenici?

Hag -- Haški tužilac Džefri Najs ustvrdio je da u Srbiji postoji video kaseta na kojoj se vidi da "Škorpioni" ubijaju Muslimane u Srebrenici.

Izvor: B92
Podeli

Na početku unakrsnog ispitvanja svedoka odbrane bivšeg policijskog generala Obrada Stevanovića na suđenju Slobodanu Miloševiću, tužilac Najs je rekao Stevanoviću da su mediji "u vašoj zemlji prikazali video kasetu na kojoj se vidi kako 'Škorpioni' ubijaju u Srebrenici" i upitao da li mu je "poznat publicitet koji u Beogradu izaziva ta video traka", zbog koje je nekim ljudima i prećeno?

Stevanović je odgovorio da nije video tu kasetu, odnosno da  mu "apsolutno nije poznat publicitet koji se vezuje za grupu pod nazivom 'Škorpioni'." 

Stevanović je takođe izjavio da ta paravojna formacija "nikada nije bila pod komandom MUP-a Srbije". Potom je tužilac upitao svedoka da li bi pristao da "pomogne tako što bi identifikovao ljude" na traci koju bi mu tužilaštvo prikazalo, a Stevanović je odgovorio potvrdno. Tu se razgovor na ovu temu završio, a unakrsno ispitivanje Obrada Stevanovića biće nastavljeno u utorak 31. maja, javlja specijalni izveštač B92 iz Haga Ljubica Gojgić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 459 idi na stranu