Godišnjica ubistva Duška Jovanovića

Na godišnjicu ubistva direktora dnevnika "Dan" Duška Jovanovića, motivi zločina i eventualni nalogodavci još nisu poznati.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2005.

10:13

Default images

Više stotina građana protestovalo je danas na ulicama Podgorice, zahtevaući rasvetljavanje ubistva glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića koji je ubijen prošle godine ispred redakcije lista.

Obilježavajući godišnjicu ubistva direktora dnevnog lista "Dan" Duška Jovanovića, predstavnici crnogorskih medijskih organizacija su ponovili pitanje ko je pucao u Jovanovica i ko je naručilac njegovog ubistva?

Predsednik udruženja novinara Crne Gore Savo Gregović je najavio mogućnost protesta zbog neotkrivanja počinilaca tog ubistva i konstatovao nezadovoljstvo radom pravosudnih organa u Crnoj Gori: "Podsećamo samo vlast na vlastita skorašnja obećanja, da će zločin koji se zbio na današnji dan biti potpuno razrešen. Do data, naučeni da obećanjima ne verujemo ili ne baš previše, oglašavaćemo se, protestovati i upozoravati."

Okupljenima se obratio i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Dan" Mladen Milutinović, koji je ocenio da je Jovanovićeva žrtva omogućila novinarima da još slobodnije tragaju za istinom i ujedno kritikovao državne organe koji rade na rasvetljavanju ovog slučaja: "Ova naša država, na žalost, ima i takvih mesta bezbednih za ubice. Evo, prošla je godina, a još ne namo ko je ubio Duška Jovanovića. Kada li će se tek znati ko je naručio njegovo ubistvo?"

Tom skupu prethodila je protestna šetnja ulicama Podgorice više stotina građana, među kojima su bili članovi porodice Jovanović, uredništvo lista "Dan", predstavnici medijskih kuća i funkcioneri opozicionih političkih partija.

Podsetimo, Duško Jovanović ubijen prošle godine, rafalom iz automatskog oružja ispred sedista lista "Dan". U toku je suđenje Damiru Mandiću koji je optužen za saučesništvo, a Vuk Vulević, koji je takođe pominjan kao jedan od saučesnika, nedavno je uhapšen u Beogradu i deportovan u Podgoricu, izveštava Srđan Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: