Skupština dobila novu stranku: PSS

Pokret snaga Srbije danas je postao parlamentarna stranka, prelaskom jednog poslanika SRS-a u tu partiju.

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2005.

14:26

Default images

Bivši poslanik Srpske radikalne stranke Živadin Lekić danas je pristupio stranci Bogoljuba Karića, pokazavši novinarima u Skupštini Srbije pristupnicu toj stranci i fotografiju s liderom PSS-a Bogoljubom Karićem.

On je najavio da će mu se uskoro pridružiti još poslanika iz vladajućih, ali i opozicionih stranka i da će Pokret snaga Srbije uskoro formirati i svoj poslanički klub. Lekić je pozvao svog stranačkog lidera Bogoljuba Karića da sutra dođe u Skupštinu - na razgovor i ručak.

"Ja sam danas ovaj, pristupio snaga ovaj, Pokretu snaga Srbije. Potpisao sam pristupnicu i postao sam njihov član. Razlog za to, zato što je ovaj, to patriotska stranka i zato što ovaj, ekonomski može da vodi Srbiju i da građani Srbije žive mnogo bolje nego sada". Ovo su reči Živadina Lekića, ugostitelja iz Mladenovca, bivšeg radikala, a od danas poslanika nove parlamentarne stranke PSS.

Ponosno je pokazao pristupnicu i fotografiju sa svojim novim stranačkim šefom Bogoljubom Kairćem, uz objašnjenje da nije dobio nikakve ponude za prelazak. Glavni razlog je patriotizam koji poseduje PSS, za razliku od njegove bivše SRS, koja je izneverila principe Vojislava Šešelja.

Za šefa radikala u Skupštini, Tomislava Nikolića, "neshvatljivo je šta se dešava na političkoj sceni": "U naorodu ima uzrečica – prema svecu i tropar. I smeće obično ide u kantu za smeće. Ustavni sud mu je dao mandat, neka radi sa njim šta god hoće.

Miloljub Albijanić iz G17 vidi da su tajkuni opet na potezu: "Što se tiče tajkuna, vrlo je jasno da oni žele da sruše Vladu Srbije, ne prezaju, koristeći razna sredstva. Dakle, oni ne mogu da utiču na Vladu i to je suština, pokušavaju na druge načine. Ona deviza para vrti gde burgija neće- pokazuje se ipak i da radikali nisu imuni na takve stvari jer je jedan poslanik radikala prešao u Pokret snaga Srbije."

Poslanik PSS-a Živadin Lekić najavio je da će uskoro okosnicu poslaničkog kluba PSS činiti razočarani poslanici i to, kako je rekao novinarima, iz DSS-a, SDPO-a i SPS-a, uz molbu da se ta informacija ne objavi. Lekić očekuje i da će Bogoljub Karić i njegova stranka uraditi mnogo po pitanju da se Vojislav Šešelj iz Haga vrati u Srbiju: "On zastupa prinicpe svih haških optuženika koji se nalaze pogotovu ovaj, što tu ne bi imao prioritet nad prioritetima i da biraš osobe koje se nalaze u Hagu. Znači na ovaj način, verovatno, Bogoljub Karić, ja vidim da bi želeo da mu pomogne, svim haškim optuženicima, jer je patriotska stranka."

Bogoljub Karić je pre nekoliko meseci najavio da će njegova stranka postati parlamentarna i formirati svoj poslanički klub. Pokret snaga Srbije je treća stranka u poslednje dve godine koja je bez izbora dospela u Skuptšinu, pošto je Ustavni sud doneo odluku da mandati pripadaju poslanicima, a ne partijama sa čijih su lista izabrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: