Proširenje srebreničkog spiska

RS možda proširi spisak osoba koje se dovode u vezu sa događajima u Srebrenici, a zaposlene su u institucijama vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2005.

22:47

Default images

Ovo je najavio predsedavajući Radne grupe za sprovođenje zaključaka iz izveštaja Komisije za Srebrenicu Jovo Spajić. Spajić je novinarima u Banjaluci rekao da ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane Republike Srpske imaju probleme u vezi sa evidencijom, jer je deo dokumentacije uništen, deo se nalaazi u Haškom tribunalu, dok "navodno nekih dokumenata ima i u sanducima Drinskog korpusa Vojske RS".

"Od ministarstava se samo traži da nam kažu koji su ti ljudi među svim imenima koja su nam ranije dostavili", istakao je Spajić.

Spajić je naveo da "niko iz Radne grupe ne tvrdi da je bilo koja od 892 osobe sa spiska počinila zločin u Srebrenici", navodeći da to i nije mandat radne grupe. Prema njegovim rečima, zadatak Radne grupe je bio da identifikuje učesnike u srebreničkim događajima i da utvrdi ko je od njih još zaposlen u institucijama na svim nivoima vlasti u BiH.

MUP RS bi, prema preporuci Visokog predstavnika u BiH Pedi Ešdauna, trebalo da do 31. maja dostavi spiskove radnoj grupi, rekao je Spajić, ne precizirajući da li je isti rok dat i Ministarstvu odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: