"Zašto se u crkvi šapuće"

U ponedeljak, 25. aprila, u terminu "Insajdera" na TV B92 počinje mini-serijal "Zašto se u crkvi šapuće".

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2005.

10:11

Default images

Reč je trodelnoj seriji autorki Svetlane Vuković i Svetlane Lukić, u produkciji Asocijacije nezavisnih elektronskih medija. O odnosima crkve i politike, ekumenizmu i ponašanju Srpske pravoslavne crkve tokom ratova vođenih devedesetih godina prolšlog veka govoriće, između ostalih, Desimir Tošić, Mirko Đorđević, Nikola Samardžić, Jovan Bajford.

Istoričar Slobodan Marković objašnjava zbog čega se srpski političari toliko trude da se ne zamere crkvi: "Ta činjenica da 98 odsto načelno kaže da pripada Pravoslavnoj crkvi znači da vi nikako ne možete da izgubite glasove ako se približite crkvi. Šta god drugo da uradite, recimo da kažete da se zalažete za zaštitu životinja, tu ćete izgubiti jedan deo glasova, ali kada kažete da se zalažete za crkvu, tu ste sigurni da nećete izgubiti neke glasova i da ćete, s druge strane, neke glasove dobiti."

Druga epizoda serije biće emitovana u ponedeljak, 9. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: