Velimir Ilić, magistar

Čačak -- Vlada Srbije u ponedeljak je dobila još jednog eksperta, jer je na Tehničkom fakultetu u Čačku magistrirao Velimir Ilić.

Izvor: B92
Podeli

Ministar za kapitalne investicije je magistrirao na temi "Razvoj modela reinženjeringa procesa održavanja voznih sredstava železničko-transportnih preduzeća". Odbrana magistarskoe teze bila je veoma posećena, a Ilić kaže da brojne kamere ipak nisu uspele da ga dekoncentrišu pri polaganju završnog magistarskog ispita.

"Video sam ovde neke koji me stalno napadaju, a posebno mi je interesantno da ste i vi došli. Da li ima nešto pozitivno u mom životu, a što ćete vi prihvatiti kao nešto normalno?", rekao je Ilić novinaru B92.

Odbrana je protekla u četrdesetominutnom izlaganju kandidata, uz korišćenje "lap-topa", što je ostavilo naročit utisak na tročlanu komisiju, sastavljenu od, s obzirom na stranačko opredeljenje, članova Nove Srbije. U Komisiji su bili profesor Jeroslav Živanić, predsednik Upravnog odbora "Elektroprivrede Srbije", akademik i profesor Ljubiša Papić i profesor Branko Vasić. Interesantno je da s činjenicom da su članovi komisije iz NS-a, čiji je Ilić predsednik, novi magistar nije bio upoznat.

"O tome ko je u komisiji odlučuje Nastavno-naučno veće. Ja ne postavljam komisiju, niti je biram. Nastavno-naučno veće, koje je pregledalo rad, uzelo je sve primedbe, analiziralo rad, dodelilo komisiju. Da li je neko iz NS-a, verujte, ne znam. Neke ljude sam u ovoj sali prvi put video", kaže Ilić.

Negodovanje iz publike

Do kraja odbrane magistarskog rada bilo je sve u najboljem redu, ali je na kraju bilo negodovanja iz publike.

Jedan od prisutnih u sali pokušao je da nadglasa publiku, rekavši da sve to što je Ilić pričao ne može biti sprovedeno u delo jer su džepovi građana prazni, a Vladini sve bušniji, da u njoj žele samo pare, da tako više ne može i da je što je rečeno na odbrani rada "tra la la".

Komentarišući taj događaj, Ilić je rekao: "Ja ga razumem, on je dobar profesor i dobar čovek, koji se, eto, igrom slučaja, razboleo i otišao u penziju. On tako dođe, dovedu ga kad treba da nešto pita i da nešto omalovaži. Šta ćete, ima nas svakakvih."

Komisija je Ilićev rad ocenila kao izuzetan, a taj zaključak je donet posle uobičajenog povlačenja u drugu prostoriju i razmatranja Ilićeve odbrane magistrarske teze. Odbranu magistarskoe teze na Tehničkom fakultetu nisu želele da komentarišu Ilićeve kolege-studenti i izjavili su da je to tako jer ne žele da imaju bilo kakvih problema tokom studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu