Semnebi: Položaj Srba bolji

Šef Misije OEBS-a u Hrvatskoj Piter Semnebi izjavio je da je položaj srpske manjine u Hrvatskoj u značajnoj meri bolji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.03.2005.

14:29

Default images

Samnebi je rekao da je položaj Srba poboljšan pre svega zbog usvajanja Zakona o nacionalnim manjinama i zbog političkog dogovora Hrvatske demokratske zajednice i Samostalne demokratske srpske stranke. Semnebi, međutim, navodi da još nije završena dokumentacija o povratku izbeglica i da Srbi nisu dovoljno zastupljeni u organima državne uprave, sudstva i policije.

Govoreći o problemima povratka Srba u Hrvatsku, Semnebi je za "Dnevnik" rekao da je i u toj oblasti učinjen značajan napredak, a najveći problem, po njemu, je stambeno zbrinjavanje onih Srba kojima su oduzeta stanarska prava. Semnebi je ocenio da u nekim sudovima u Hrvatskoj postoji diskriminacija Srba, posebno u slučajevima koji se odnose na vraćanje imovine i ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: